Zanka

Tüm dünyayı saran corona virüs salgınına karşı, birçok ülkede bilim adamları var güçleriyle çalışmaya devam ediyor. Aşı çalışmalarında sevindiren haber Oxford Üniversitesi’nden geldi. İnsanlar üzerinde denenen aşıda, insan vücudunun virüse karşı bağışıklık gösterdiği bildirildi. Ancak bu güzel haberin devamında kötü haber de geldi. Aşının piyasaya çıkış tarihi hakkında bir bilgi verilmedi ve yetkililer kış ayları için “En kötüsüne hazır olun” uyarısında bulundu…

Oxford Üniversitesi liderliğinde gerçekleştirilen Covid-19 aşı çalışmaları sonucunda insan vücudunun virüse karşı bağışıklık sağlayacak doğru yanıtı verdiğini bildirdi.

Reuters haber ajansının da duyurduğu haberde, Oxford Üniversitesi’nde vaksinoloji profesörü olan Sarah Gilbert, 3. faz insanlı aşı denemelerinde 8 bin kişinin aşılandığını belirtti.

 “EN KÖTÜSÜNE HAZIRLIKLI OLUN”

Ancak araştırmaya liderlik eden Oxfordlu bilim insanları aşının piyasaya sürülmesi için klinik deneylere devam edildiğine dikkat çekti.

Aşının piyasaya çıkışı için net bir tarih verilmezken araştırmacılar, aşının kış aylarına yetişemeyecekmiş gibi hareket edilmesi ve en kötüye hazırlıklı olunması çağrısında bulundu.

Açıklama yapan yetkili ayrıca ABD’den aşı ithalatına bel bağlamak istemediklerini belirterek, ABD’deki aşılama sırasının oldukça uzun sürmesini beklediklerini söyledi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver