Zanka

Salgın sürecinde büyük bir mali kayıp yaşayan Türk Hava Yolları, mali durumunu düzeltmek için çözüm arıyor. Bu çözümde en ön plana çıkan ise pilot maaşlarının yarı yarıya düşürülmesi ve diğer çalışanlarının ücretlerinin azaltılması. Hava-İş Sendikası ise “Şirketin batmasını istemiyoruz ama personelden tasarruf son çare olmalı" diyor…

Türk Hava Yolları'nın (THY) pilot maaşlarını yarı yarıya düşürmeyi, diğer çalışanlarının ücretlerini de azaltmayı planladığı bildirildi.

Bloomberg'e konuşan Hava-İş Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, korona virüs salgını nedeniyle filosunun büyük kısmını yerde tutmak zorunda kalan THY’nin mali durumunu düzeltmek için bu yola başvurduğunu söyledi.

Şirketin 2018'de TL'nin dolar karşısında yüzde 28 değer kaybetmesi üzerine yaptığı yüzde 50'den fazlalık zammı geri almayı planladığını belirten Tatlıbal, "Biz konuşmaya hazırız ama üyelerimizin onay vermediği herhangi bir şeyin altına imza atmayacağız" dedi.

Türk Havayolları'nın personeline yolladığı bir e-postada paydaşlar ve çalışanların, maliyetleri azaltmak için "daimi önlemler" alması gerekeceğinin vurgulandığı belirtildi. E-postada ayrıca sendikaya, yeni maaş düzenlemeleriyle istihdamı korumanın mümkün olabileceğinin söylendiği ifade edildi.

Tatlıbal ise "Henüz resmi bir teklif almadık ama yönetimin toplu sözleşmedeki maaş koşullarını ve sosyal hakları rafa kaldırmak istediğini anlıyoruz. Şirketin batmasını istemiyoruz ama personelden tasarruf son çare olmalı" dedi.

Hava-İş Sendikası, Türk Hava Yolları'nın 30 bin çalışanının yaklaşık dörtte üçünü temsil ediyor.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1