Zanka

Son dakika… 1 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Kritik bir eşik daha geçildi…

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yeni verileri açıkladı. Veriler aynı anda Bakan Koca’nın sosyal medya hesabından da, “Toplam test sayımız 3,5 Milyona yaklaştı. Toplam vaka sayımız 200.000’i geçti. Yeni vaka sayılarında istikrarlı bir düşüş sağlayan, tedbirleri uygulamadaki başarısıyla örnek 5 ilimiz: Tekirdağ, Balıkesir, Samsun, Kırşehir, Düzce. Tüm illerde başarabiliriz” notuyla paylaşıldı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 150’ye yükseldi. Dün 16 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Geçen haftanın son günlerinde rakamlarda az da olsa düşüşler kaydedilmişti. Yeni haftaya yükselişle başlayan sayılar, dün biraz daha gerilemişti. Bugün sayı 1.200’ün altına indi. Son 24 saatte 1.192 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 201 bin 98’e ulaştı. Dün 1.293 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftanın son günlerini düşüşle kapayan ve yeni haftaya vaka sayısının altında kalarak başlayan sayı, dün yükselmişti ve çok az bir farkla vakaları geçmişti. Bugün ise katlanarak arttı. Dün 1.302 olan sayı, bugün 2.311 olarak kayıtlara geçti.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver