Zanka

Son dakika… 2 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar az farkla düşerken, iyileşen sayısındaki düşüş büyük oldu...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Burdur ve Gümüşhane’de 2 gündür yeni vaka yok. En çok vaka olan 5 il: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Bursa. Toplum sağlığı için risk yansıtan görüntüler artıyor: Bugün, medyada, yolcular arasında sosyal mesafenin sıfırlandığı taşıt haberleri yer aldı.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 17 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 167’ye yükseldi. Dün 19 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Yeni haftaya yükselişle başlayan sayılar, son iki gündür düşüyordu. Bugün düşüş daha az bir farkla devam etti. Son 24 saatte 1.186 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 202 bin 284’e ulaştı. Dün 1.192 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Yeni haftaya vaka sayısının altında kalarak başlayan sayı, önceki gün az miktarda, dün ise katlanarak artmıştı. Bugün ise büyük oranda bir azalma yaşandı. Dün 2.311 olan sayı, bugün 1.543 olarak kayıtlara geçti.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver