Zanka

Dünyayı saran corona virüs salgınından en ağır hasarı alan ve virüs merkez üssü olan ABD’de, sayılar hızla artmaya devam ederken akıllara durgunluk veren bir olay ortaya çıktı. Alabama eyaletinde gençlerin corona partileri düzenlediği ve partiden sonra virüsü ilk kapan kişiye para ödülü verildiği bildirildi… Üstelik partiye giriş için bir de üstüne para veriyorlar…

Şoke eden haber ABD’nin Alabama eyaleti Tuscaloosa kentinden geldi. Gençlerden oluşan bir grup kendi aralarında eğlenmek için pes dedirtecek bir yöntem icat etti.

Bu yöntemin sistemi şöyle işliyor; gençler düzenledikleri partilere corona virüsü pozitif olan bir kişiyi çağırarak partide eğleniyor. Ardından da parti sonrası herkese test yapılıyor. Partiye katılmak için yapılan bilet satışından kazanılan para, Covid-19 testi pozitif çıkan ilk kişiye ödül olarak veriliyor.

 “SİNİRDEN ÇILGINA DÖNDÜM”

Amerikan CNN televizyonuna da konu olan habere ilişkin açıklamalarda bulunan şehir yönetiminden Sonya McKinstry, “Başlarda bunun bir söylenti olduğunu düşündük. Araştırmalarımız sonucunda ise sadece doktorlar değil eyalet yetkililerinin de benzer bilgilere sahip olduğunu doğruladık” dedi.

Olayı öğrendiğinde çılgına döndüğünü belirten McKinstry, geçtiğimiz haftalar boyunca bu şekilde birçok partinin düzenlendiğini doğruladı.

Alabama’da bugüne kadar 39 bine yakın vaka tespit edildi ve bine yakın da can kaybı yaşandı.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver