Zanka

Son dakika…

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, uzmanlar ortaya çıkan dumanla ilgili önemli uyarılar yaptı.

Fabrikanın denetimsiz olduğunu ve her yıl patlamalar yaşandığını belirten Dr. Alp Sirman, "Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz olabilir" dedi ve sanayi sitesinde bu kadar patlayıcının depolanmaması gerektiğini söyledi.

Dr. Sirman, patlama sonucu ortaya çıkan renk ve pırıltı veren kimyasalların dumanı de ilgili de önemli uyarılarda bulundu. “Yakın yerleşim bölgelerinin boşaltılması gerekebilir” uyarısı yapan Dr. Sirman, şöyle konuştu:

“Bu fabrikanın ilk patlaması değil. Patlama çok güçlü olmuş ve basınç her yerden hissedilmiş. Havada yüksek oranda zehirli kanserojen gaz olabilir. Rüzgar güneybatıdan esiyor. Kuzeydoğudaki yerleşim yerleri uyarılmalı. Meteoroloji rüzgara göre uyarı yapmalı. Rüzgar yerleşim bölgesine doğru gelirse boşaltmak mantıklı olabilir.”

“KAPI VE PENCERELERİ KAPAYIN”

Kızılay Başkanı Kerem Kınık da vatandaşlara uyarılarda bulundu:

“Patlamanın yaşandığı bölgeye yakın yerleşim yerlerindeki insanların evlerine girip kapı ve pencerelerini kapatarak dumanı solunmaması gerekiyor. Yoğun duman varsa kapı eşiklerine ıslak havlu koyulabilir. Kimyasal olarak sağlığı olumsuz etkileyebilecek bir gaz.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver