Zanka

Türkiye’ye dönüp dönmeyeceği konusuyla sık sık gündeme gelen Cem Uzan, bu kez Genç Parti ile yeniden gündemde. Kardeşi Hakan Uzan’ın yeni lideri olduğu partinin kongresinde konuşan Cem Uzan, dikkat çeken vaatlerde bulundu. Bu vaatler arasında şüphesiz en çok konuşulanlar Mardin’e Las Vegas gibi turizm merkezi yapma projesi ve genel af oldu. Las Vegas denilince akla ilk gelen ise kumarhaneler. Peki Türkiye buna hazır mı? Uzan’ın vaatlerini değerlendiren Emin Şirin, dikkate alınması gerekenleri anlatırken, af vaadiyle ilgili çok önemli noktalara da parmak bastı ve “Devlete karşı işlenen suçlar için olması lazım ama öbür taraftan da Sayın Uzan’ın söylediği manada, FETÖ’yü ya da Abdullah Öcalan’ı kapsayabilmesi ihtimali olan bir af kapsamına da gelmemesi lazım” dedi…

Genç Parti'nin 5. Olağan Kongresi yapıldı. Partinin kurucu genel başkanı olan ve 10 yıldır Fransa'da yaşayan Cem Uzan kongreye telekonferansla katılırken, kendisi gibi yurt dışında yaşayan kardeşi Murat Hakan Uzan yeni genel başkanı oldu.

Cem Uzan partisinin iktidar olması halinde yapacaklarını da şöyle sıraladı:

* Türkiye’nin ikinci büyük borsası Diyarbakır’a kurulacak.

* Nasıl Amerika’nın Las Vegas’ı varsa Türkiye’nin de böyle bir turizm merkezi olacak. Buraya milyonlarca turist gelecek ve milyarlarca dolar Türkiye’ye akacaktır. 

* Türkiye’nin Yapay zeka merkezleri Eskişehir, Tekirdağ ve Samsun’da kurulacak.

* Adalet yok! Genel af şart. Çocuk ve Kadın’a karşı işlenen taciz suçlarından mahkum olanlar, cinayet ve cinayete teşebbüs sebebiyle mahkum kimse asla af kapsamında olmayacak.

* İşsizlik maaşı, emeklilik maaşı ve asgari ücret Euro’ya endeksli olacak ve 3 ayda bir otomatik kur ayarlamasından geçecek. Almanya ve Fransa ile mevcut olan ekonomik bağlar en üst seviyeye çıkarılacaktır.

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu SorguluYorum programının konuğu olan 22. dönem milletvekili Emin Şirin, Genç Parti’yi ve Cem Uzan’ın açıklamalarını değerlendirdi.

“Genç Parti’nin ve Cem Uzan’ın 2002 ve 2007 seçimlerinde ortaya attığı bazı vaatlerin zaman içinde siyasi iktidar tarafından da yürürlüğe konduğu düşünülürse, bu vaatler de irdelemeye değer” diyen Emin Şirin’in, açıklamalarından satır başları şöyle:

* Teker teker bakarsak bazılarının ciddiyetle üstünde durulması gerektiği kanaatindeyim, bazılarını çok popülist ve karşılığı olmayan vaatler olarak görüyorum.

* Türkiye’nin bir affa ihtiyaç duyacağını ben de düşünüyorum ama daha ziyade devlete karşı işlenen suçlar kapsamında olması lazım ve fiilen silahlı terör eylemlerine katılmamış insanlar için olması lazım.

* Son çıkan infaz kanunu da devlete karşı işlenen suçlardan ziyade, şahıslara karşı işlenen suçların infaz sürelerinin indirilmesi olarak ortaya çıktı. Bu yeterli değil. KHK’lıların durumunu veya beş günlük askerken emir alıp sokağa çıktı diye müebbete mahkum olmuş çocukların durumunu dikkate aldığınızda, bir af ihtiyacı olduğu görülüyor.

* Devlete karşı işlenen suçlar için olması lazım ama öbür taraftan da Sayın Uzan’ın söylediği manada, FETÖ’yü ya da Abdullah Öcalan’ı kapsayabilmesi ihtimali olan bir af kapsamına da gelmemesi lazım.

LAS VEGAS VAADİ VE MARDİN

Cem Uzan’ın en dikkat çeken vaatlerinden biri de Las Vegas örneğiydi. Las Vegas denince akla ilk olarak kumarhaneler geliyor. Peki Cem Uzan’ın böyle bir vaadi mi var? Varsa bu Türkiye’ye uyar mı? Emin Şirin bu soruları şu sözlerle yanıtladı:

“Bilmiyorum, kendileri açıklık getirirler ama anlattıkları şekliyle bu tamamen böyle anlaşılıyor. Özellikle konuşmasında Mardin’den bahsetti bu iş için. Mardin çok güzel bir yer, çok turistik bir yer bu imkanlar dahilinde olabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dikkate alındığında oradaki kumarhaneler de, oyun turizmi diyelim, geniş bir şekilde uygulamada. Bu da düşünülebilir Türkiye’de ama ahlaka dikkat etmemiz lazım, aile yapılarımıza dikkat etmemiz lazım, buranın kara para aklama cenneti olmaması lazım, mafya üssü olmaması lazım. Devletin Amerika’da olduğu gibi hakikaten bu oyunları çok ciddi kontrol edip, oyunlardan asgari yüzde 50 vergi alabilmesi lazım.

Çok dikkatli yapıldığı takdirde belki sadece yabancılara açık olmak kaydıyla bunun olabileceği kanaatindeyim. Dikkate alınarak bakılabilecek bir projedir. Mardin doğru bir yer midir onu bilemem ama bakmak lazım.”

Uzan vaatlerinde yer verdiği gibi Türkiye’nin ikinci büyük borsaya ihtiyacı var mı? Diyarbakır doğru yer mi? Asgari ücret Euro’ya endekslenebilir mi? Cem Uzan anlattığı gibi mağdur oldu mu? Ferit Atay sordu, Emin Şirin yanıtladı…

EMİN ŞİRİN’İN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver