Zanka

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde dün başlayan orman yangını, Türkiye’nin de içini yaktı. Gece boyu süren yangın sabah saatlerinde kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları başladı. Geriye ise kül olan 450 hektarlık alan kaldı…

Gelibolu’da dün 16.00 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan yangına havadan müdahale, havanın kararmasıyla sona ermişti. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi ve Gelibolu Belediyesi'ne bağlı çok sayıda itfaiye ekibi, şehitliklerden uzak alanda etkili olan alevleri kontrol altına alabilmek için gece boyunca yerden müdahaleyi sürdürdü.

Havadan müdahale, sabah saatlerinde tekrar başlatıldı ve yangın kontrol altına alındı. Alanda soğutma çalışmaları başlatıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Gelibolu'da çıkan yangın ile ilgili yaptığı açıklamada "Sabah 05.10 saatlerinde tekrar havadan müdahalelerimize başladık. Normalde gece rüzgarın hızı düşmesi gerekirken biz burada 50 ile 70 km hızla hareket eden bir rüzgarla mücadele ettik. Buna rağmen müdahalelerimize devam ettik. An itibariyle yangını kontrol altına aldık. Soğutma faaliyetlerimize başladık, devam ediyoruz" dedi.

Bakan Pakdemirli, yangın sonucunda 450 hektarlık alanın zarar gördüğünü de bildirdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver