Zanka

Ormanla beraber tarlalar da yandı, zarar gün ağarınca ortaya çıktı. Köylüler adeta yıkıldı: Rekor verim bekliyorduk, emeklerimize yazık oldu…

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere mevkisindeki ormanlık alanda, dün çıkan orman yangını, itfaiye ve belediye ekiplerinin müdahalesi sonucu 19 saatte kontrol altına alındı. Yangında 450 hektar alan kül oldu.

Yangın nedeniyle Eceabat'ın Kumköy ve Yalova köylerinde yaşayanlar, endişeye düştü. Alevlerin sardığı ormanlık alanların yanı sıra köylülerin ekili ve hasat yapılacak tarlaları da zarar gördü.

Dumanların etkisini yitirdiği bölgede, yangının ağaçlara ve buğday tarlalarına verdiği zarar da günün ağarmasıyla ortaya çıktı.

“REKOR VERİM BEKLİYORDUK, EMEKLERİMİZE YAZIK OLDU”

Kumköy'de, yangında buğday tarlasının yandığını gözyaşı dökerek anlatan Fatma Gülen, "Yangın buğday tarlamızı yaktı, çok üzgünüm. Çok kötü oldu. Yapacak bir şey yok. Yanan tarlamızın sigortası da yoktu. Allah'a şükür canımıza bir şey olmadı. Buğday tarlamızdan rekor verim bekliyorduk. Emeklerimize yazık oldu" dedi.

“BÖYLE DAĞINIK YANGIN HİÇ GÖRMEDİK”

Kumköy'de yaşayan Osman Taş  da önceki yıllarda köylerinde büyük orman yangınları çıktığını ancak bu kadar zarar vermediğini belirterek, "Geçmiş yıllarda yangın gördük ama bunun gibi zarar vereni görmedik. Ekili buğdayımız hiç kalmadı, hepsi yandı. Böyle dağınık yangın hiç görmedik" diye konuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver