Zanka

Batman'da Ilısu Barajı'nın topladığı suların altında kalan tarihi Hasankeyf'in son hali resmen içler acısı. Betonlaşan ve bambaşka bir yere dönüşen 12 bin yıllık Hasankeyf’in son halini, "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" diye servis eden Anadolu Ajansı’na ise tepkiler büyüyor…

Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden olan tarihi ilçedeki tarihi yapılardan Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç Çağı, Demir Çağı, Ortaçağ, Roma, Artuklu ve Osmanlı dönemlerine ait 1453 eser Hasankeyf Müzesi'ne taşındı.

Anadolu Ajansı "Hasankeyf yeni yüzüyle misafirlerini bekliyor" başlığıyla yayınladığı haberde yeni yerlerine taşınan tarihi eserlerin ve bölgenin fotoğraflarını paylaştı. Fakat bölgenin son hali sosyal medyada bir hayli tepki topladı.

Kale ve müze limanları arasında turistleri taşıyacaklarını açıklayan Hasankeyf Kaymakamı Haluk Koç, "Tekneleri 1 Eylül itibarıyla işletmeye almayı hedefliyoruz. İki yaka arasındaki düzenli seferlerin yanı sıra gelen ziyaretçilerimizi gezdireceğimiz kısa tur güzergahımız da olacak" dedi. Koç'un açıklamalarına göre, bölgede su sporlarından yamaç paraşütüne kadar birçok aktivite yapılacak. Böylece bir tarihi doku daha rant için harcanacak.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver