Zanka

Son dakika… 7 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Vakalar bin sınırına ufak ufak yaklaşırken, iyileşen sayısıyla arasındaki kritik fark devam etti...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “Yoğun bakım doluluk oranlarımız 1 aydır %59-%61 arasında. Taburcu ettiğimiz hasta kadar yeni hasta yatırıyoruz. Entübasyon için de durum benzer. Vaka artışlarıyla öne çıkan 5 ilde, son üç gündür ortalama %7 daha az yeni vaka var. SALGINA KARŞI KAÇ KİŞİYİZ? ” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 260’a yükseldi. Dün 16 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Geçen haftanın son günlerinde az da olsa düşüşler kaydedilmişti. Yeni haftanın ilk gününde sayı bin sınırına yaklaşmıştı ve bugün de rakam ufak ufak gerilemeye devam etti. Son 24 saatte 1.053yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 207 bin 897’ye ulaştı. Dün 1.086 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftanın son günlerinde iyileşenlerin sayısı gerilemişti ve vaka sayılarıyla arasındaki makas daralmıştı. Yeni haftanın başlangıcında, sayı neredeyse ikiye katlanarak artış gösterdi ve vaka sayısıyla farkı açtı. Bugün az bir düşüş yaşasa da sayı yine yüksek olmasıyla sevindirdi. Son verilere göre 2.297 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver