Zanka

Yaklaşık 1 milyon öğrenci, AÖF yaz okulunun ani bir kararla kaldırılmasının şokunu yaşıyor. Mezuniyetleri rafa kalkan öğrenciler, tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Bazı öğrencilerin iddiasına göre kararın arkasında harç gelirini kaybetmeme isteği var…

Sözcü'de yer alan habere göre; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde, geçen sene yürürlüğe giren yaz okulu uygulamasına alınan senato kararıyla apar topar son verildi.

Kararla birlikte mezun olma durumunda olan maksimum 5 derse kadar sınava girme hakkına sahip olan öğrencilerin, mezun olma hayalleri suya düştü. Öğrenciler karara sosyal medyada #birmilyonöğrencikıyımı etiketiyle tepki gösterdi.

Bazı öğrenciler arasında üniversitenin almış olduğu bu kararın öğrencilerin mezun olmasına engel olacağı ve okulun birkaç dönem daha uzatmasına neden olacağından yakınarak, örgün üniversitelerde bile yaz okulu uygulamasının olduğunu ve AÖF yetkililerinin bu kararı tamamıyla üniversiteye harç getirisi sağlayacağı yönünde aldığından yakındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme getirilen bu konuyla ilgili olarak üniversite yetkililerinden acilen bir düzeltme beklendiği kaydedildi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver