Zanka

Sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiği toplu taşıma araçları, cezalara rağmen kural ihlaline sahne olmaya devam ediyor. Son günlerde Esenyurt’ta sefer yapan 14 kişilik minibüslerden bazen 30, bazen 40 kişi çıkıyor. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da uyarmasına rağmen bugün yine aynı manzara vardı. Üstelik minibüs öylesine doluydu ki kapısı açık gitti…

İstanbul Küçükçekmece ve Esenyurt'ta çalışan minibüsler tüm uyarılara rağmen kapasitesinin üzerinde yolcu taşımaya devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahretin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda konuya dikkat çekmiş ve "Mesafenin korunamadığı kapalı alanlar, virüsün fırsat bulduğu alanlardır. Maskenizi muntazam şekilde takmış olsanız bile, fazla yolcu taşıyan toplu taşıma araçlarında risk altındasınız. Binmeyin; binmişseniz, fazladan yolcu alan sürücüleri salgınla mücadelemiz adına uyarın" ifadelerini kullanmıştı.

Polis ekipleri son günlerde denetimlerini artırmasına rağmen benzer görüntüler gelmeye devam ediyor. Minibüs sürücüleri 'Sosyal mesafe', 'kapasite azaltma' ve 'trafik kuralları' gibi her türlü ihlali yaparak yollarına devam etti. Denetimlerin sıklaştığı Küçükçekmece'de şoförler, cezadan kurtulmak için her yolu denerken, Esenyurt'ta ise dronelu denetime yakalanan şoförler cezadan kurtulamadı.

Görüntülendiğini fark eden bazı minibüs şoförleri, yolcuları minibüs içinde sıkıştırıp, kapılarını kapatmaya çalıştı. Ancak içerideki yolcu sayısının fazla olması nedeniyle, kapılar kapanmadı.

DENETİMİ DUYUNCA YOLCULARI İNDİRDİLER

Öte yandan polislerin denetim yaptığını öğrenen minibüs şoförleri, yolcuları ücretlerini iade etmeden yarı yolda indirdi. Bazı yolcular ile minibüs şoförleri arasında tartışma yaşanırken, kimi yolcular ise minibüsün fotoğrafını çekip, ilgili yerlere şikayette bulunacaklarını ifade etti.

Yarı yolda indirilen vatandaş Engin Arslan, “Bizi minibüse aldılar, polisin uygulama yaptıklarını birbrilerine haber veriyorlar. Polislerin uygulama yaptığı noktaya yaklaşınca, insanları yolda indiriyorlar ve paralarını vermiyorlar. Mağdur ediyorlar. Minibüse Parseller durağından bindim, Mehmet Akif durağında polisin uygulama yaptığını söyleyip indirdiler. Her gün bu şekilde, aynı durumu yaşıyoruz" diye konuştu.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver