Zanka

Son dakika… Büyük yangın kontrol altında...

İstanbul Heybeliada’da bir barakada başlayan yangın ormanlık alana da sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangına ilişkin Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği’nden peş peşe açıklamalar geldi.

Orman Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Heybeliada'da saat 17:33'de başlayan orman yangınına 3 dakika sonra 17:36'da ilk müdahale yapılmış olup, yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir." denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Adalar İlçemizde bugün saat 17.07'de Heybeliada Aşıklar Yolu mevkiindeki ormanlık alanda iki farklı noktada orman yangını çıkmıştır. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü İtfaiye Teşkilatı, İBB İtfaiye ve Harp Okulu personel ve ekipmanları ile 2 adet helikopterle müdahale edilmektedir. Yangın söndürme çalışmalarına Tarım ve Orman Bakanlığımızca çevre illerden 3 helikopter ve 2 yangın söndürme uçağı sevk edilmiştir. Yangını söndürme çalışmaları devam etmekte olup, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır”

KONTROL ALTINA ALINDI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yangının saat 19.45'de kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver