Zanka

Son dakika… 12 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Sayı yine binin altına inmedi, iyileşen sayısıyla arasındaki fark yeniden daralmaya başladı...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “SON 3 GÜNDE ortalama entübe hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Ankara, Konya, Diyarbakır, Bursa. Ortalama yoğun bakım hasta sayısı en yüksek 5 il: İstanbul, Şanlıurfa, Ankara, Gaziantep ve Konya. Beklediğimiz sonuçlar için tedbirlere daha fazla uyalım.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 363’e yükseldi. Dün 21 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, yeniden binin üzerine çıktı. Geçen haftanın son günlerinde az da olsa düşüşler kaydedilmişti. Yeni haftaya gerilemeyle başlayan ve günlerdir ufak ufak düşen ancak binin altına inmeyen sayı, bugün de bu direncini sürdürdü. Son 24 saatte 1.012 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 212 bin 993’e ulaştı. Dün 1.016 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftanın son günlerinde iyileşenlerin sayısı gerilemişti ve vaka sayılarıyla arasındaki makas daralmıştı. Yeni haftanın başlangıcında, sayı neredeyse ikiye katlanarak artış göstermişti ve vaka sayısıyla farkı açmıştı. Önceki gün sert bir düşüş yaşanan sayıda, dün makas yeniden daraldı. Bugün de sayıdaki gerileme devam etti. Son verilere göre 1.298 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver