Zanka

Tüm dünya Wayfair skandalını konuşuyor. Amerika’da eşya satışı için kullanılan platformda, şifreleme yöntemiyle aslında çocuk ticareti yapıldığı iddia ediliyor. İddialar tüm dünyayı ayağa kaldıran cinsten ancak doğruluk payı biraz şüpheli, zira adı geçen kayıp çocuklardan bazıları kayıp olmadığına dair sosyal medyada sitem dolu videolar paylaşıyor, bazı aileler ise çocuklarının kaybolduktan çok kısa bir süre sonra bulunduğunu söylüyor. Yine de iddialar göz ardı edilemeyecek kadar büyük olunca, herkes bu tür siteleri mercek altına almaya başladı. Türkiye’de de yine fahiş fiyatlardan Trendyol’da çocuk ürünleri satıldığı ortaya çıktı. Fiyatı görenlerin aklına ilk olarak bu skandal geldi. Trendyol fiyatların satıcılar tarafından belirlendiğini açıklarken, hızla yayılan o ürünlerin satıcısı suskunluğunu bozdu…

Sosyal medyada Wayfair skandalı resmen infiale yol açtı. Dünyanın konuştuğu çocuk ticareti skandalına Türk halkı da büyük tepki gösteriyor.

Tepkiler esnasında benzer bir durumun Trendyol’da da yaşandığı iddiaları tepkileri alevlendirdi. Birçok kategoride ürünün bulunduğu sitede, bir firmanın çocuk kıyafetlerini 120 bin lira gibi astronomik rakamlarla satışa sunması ülkeyi ayağa kaldırdı.

Trendyol’dan yapılan açıklamada, fiyatların kendileriyle alakalı olmadığı ve satış yapan firma tarafından belirlendiği bildirildi.

"BU NASIL LEKEDİR AKLIMIZ ALMIYOR"

Tepkilerin hedefindeki Demircioğlu Tekstil'in yöneticilerinden Enver Demircioğlu, Sabah’a konuştu. Olaydan önceki akşam 22.00'da haberdar olduklarını dile getiren Değirmencioğlu, elemanını suçladı ve süreci şöyle anlattı:

"10 gün önce Trendyol'a başvurduk ve mağaza açma hakkı kazandık. Ardından bir çalışanımıza fiyatlandırma yapması için görev verdik. Ancak çalışan fiyatlandırmada hata yaptı. Fiyatları hemen düzelttik ama onay sürecine girdik. O süreç bitmeden Trendyol'daki sayfamızın kapandığını gördük. Denizli'de 1949'dan beri faaliyet gösteriyoruz. 3. Kuşak olarak 3 kardeş bu firmayı yönetiyoruz...

Sadece giyim değil mensucat, müteahhitlik, nişanlık-gelinlik alanında da üretim yapıyoruz. İç piyasa çalışıyoruz. Esnafız ve her işlemimiz kayıtlı. Bulunduğumuz yerde herkes bizi bilir, tanır. 3 kardeşiz ve hepimizin evladı var. Böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmak nasıl bir şey anlatamam. Bir başkasının çocuğuna bunu yaşatmak aklımızın ucundan geçmez. Bu nasıl bir lekedir aklımız almıyor."

Kara para aklama ya da rüşvet iddialarıyla ilgili olarak da Değirmencioğlu, "Bunlar rakamsal işler. Hesaplarımız açık diledikleri zaman hepsini inceleyebilirler. Ama çocuk tacirliğiyle suçlanmak çok ağır. Bunu nasıl atlatacağız bilemiyorum" dedi.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
221