Zanka

Son dakika… 13 Temmuz 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Tablo aynı, vakalar bin sınırının altına inmek bilmiyor. Tek fark iyileşen sayısı düşüyor...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün verilerini açıkladı. Bakan Koca açıklamasında, “En çok vaka görülen 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır. 5 ilin yoğun bakım sayılarında da artış var. Ortalama 1 hafta önceki verilere göre, vaka sayısında 1.000’in altına inmekte kararlıyız. COVID-19’a karşı HER GÜNÜMÜZ BİR SINAV.” ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda vefat sayılarında önemli düşüşler kaydedilmiyor ve rakamlar aynı çizgide seyrediyor. Açıklanan veriler göre 19 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 5 bin 382’ye yükseldi. Dün 19 kişi vefat etmişti.

Normalleşme sürecinin yanlış algılanması vaka sayılarını yükselişe geçirdi. 700’lü sayılara kadar inen sayı, 12 Haziran’dan bu yana binin altına inmedi. Geçen haftayı ufak düşüşlerle kapayan ancak sınırın alt tarafına geçemeyen sayı, bugün de farklı bir tablo ortaya koymadı. Son 24 saatte 1.008 yeni vaka kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam vaka sayısı 214 bin 1’e ulaştı. Dün 1.012 yeni vaka kaydedilmişti.

3 binin üzerine kadar çıkan iyileşen sayısında kısa süre önce çarpıcı bir düşüş yaşanmıştı. Geçen haftanın son günlerinde bu sayıda sert düşüşler yaşanmasıyla, vakalarla arasındaki kritik fark daralmıştı. Bugün de iyileşen sayısının gerilemeye devam etmesiyle, fark kapanma sınırına daha da yaklaştı. Son verilere göre 1.156 kişi sağlığına kavuştu.

İşte tablo:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver