Zanka

Özellikle gençlerin kullandığı “Martı” adlı elektrikli scooterlar, son dönemde oldukça popüler hale geldi. Yakın mesafelerde toplu taşıma yerine bu tür araçların kullanımı giderek yaygınlaştı. Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, “‘Ben vergi veriyorum’ demekle olmuyor" dedi ve bir düzenlenmenin geleceğini söyledi...

Hürriyet’e konuşan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul başta olmak üzere pek çok ilde kullanılan elektrikli scooterlara müdahale sinyali verdi.

Scooterlar konusunda yeni alternatif modeller üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, "Mutlaka bir düzenleme gelecek. Sonuçta yolcu taşıyorlar. ‘Ben vergi veriyorum’ demekle olmuyor. İşin içine yolcu taşımacılığı girdiğinde, trafiğe çıkma girdiğinde düzenleme şart oluyor" dedi.

BİSİKLETE TEŞVİK

Bisiklet kullanımındaki artışı da çok olumlu karşıladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, geçmişten itibaren bisiklete olan ilginin artması için çeşitli uygulamalar yaptıklarını ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, “Bisikleti özendirmek için yeni yatırım ve teşvikler devam edecek. Teşvik modellerinde yeni uygulamalara da gidilebilir. İnsanların daha fazla bisiklet kullanması şehirlere büyük fayda sağlıyor” diye konuştu.

Bakan bisiklet kullanımı için teşvik olacağını söyledi ancak Türkiye’de özellikle de İstanbul’da bisiklet yolları oldukça büyük bir problem. Çünkü halkın güvenli bir şekilde bisiklet sürebileceği bisiklet yollarının sayısı yok denecek kadar az.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİNDE 'KİMLİK' TARTIŞMASI

Sosyal medya düzenlemesi ile ilgili en net problemin bir muhatap bulamamak olduğunu söyleyen Karaismailoğlu, çok tartışılan kimlikle giriş iddialarına da açıklık getirdi:

“Karşıda bir yetkilinin olması gerekiyor. Burada temsilci bulundurmalarını yoksa yaptırıma maruz kalacaklarını belirtiyoruz. Kesinlikle kimlik ile giriş ya da Whatsapp’a müdahale durumu yok” dedi.

PTT'DE KURUMSAL YAPIDA DEĞİŞİKLİK OLACAK

Geride bıraktığımız dönemde e-ticaretin öneminin anlaşıldığını aktaran Adil Karaismailoğlu, “PTT yeni bir anlayışla hareket etmeye başlıyor. Oradaki kurumsal yapıda bazı değişiklikler olacak. Uluslararası bir platform haline gelecek” dedi. Salgın döneminde yoğunluktan dolayı kargo sorununun da oluştuğunu dile getiren Karaismailoğlu, “Yeni nesil PTT altyapı yatırımları ile bu sorunları çözecek” diye konuştu…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver