Zanka

Geçen hafta Veli Efendi Hipodromu’nda yapılan yarışta, boxa girmemekte ısrar eden Arts Man isimli atın kafasına yerine geçince yumruk atan Jokey Halis Karataş büyük tepki çekmişti. Bu hareketinin ardından halkın tüm sevgisini kaybeden Karataş’ın cezası belli oldu. “1 ay boyunca at binmeme kararı aldım” diyen jokeye, kurul 2 ay ceza verdi…

İstanbul Veli Efendi Hipodromu'nda 26 Ağustos 2020 tarihinde koşulan günün 7. koşusu olan yarışta Müzeyyen Karabulut'un sahibi olduğu Arts Man isimli ata binen Halis Karataş, 'box'a girmemekte ısrar eden atın kafasına yerine geçmesinin ardından şiddetli bir yumruk atmıştı.

Büyük tepki çeken ve Bold Pilot’la ülkenin gönlünde taht kuran Halis Karataş, bu hareketiyle herkesi karşısına aldı. Ünlü jokey olayın ardından özür dilemişti ve kendisine bir ay ceza verdiğini açıklamıştı. Sosyal medya hasabından paylaştığı mesajda Karataş, “Bana verilecek cezayı beklemeden 1 Eylül’den itibaren 1 ay boyunca at binmeme kararı aldım. Bu süre zarfında kendimle yüzleşip, beni böyle bir hatayı yapmaya sevk eden şeyin ne olduğunu bulmayı umuyorum. Ancak bir daha ne olursa olsun böyle bir hata yapmayacağıma emin olduktan sonra tekrar at binmeyi değerlendireceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Efsane jokey son olarak 94’üncü Gazi Koşusu’na katılmıştı.

KARAR VERİLDİ

Uyguladığı şiddetten dolayı Yüksek Komiserler Kurulu’na sevk edilen Halis Karataş’ın cezası belli oldu. Karataş’a 31 Ağustos – 29 Ekim arası 60 gün at binmeme cezası verildi.

Kararda şu ifadelere yer verildi:

“4 numaraya kayıtlı olarak koşan ARTS MAN, isimli atın jokeyi Halis KARATAŞ, start makinesi içerisinde atın kafasına yumruk atmak suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden dolayı komiserler kuruluna çağırılmış olup savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını 4 (dört) gün sonra 30.08.2020 tarihinde kurulumuza iletmiştir. Savunması kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 7.fıkrası uyarınca 562 TL para cezası ve ayrıca 60 (altmış) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten ve sanat icra etmekten geçici olarak yasaklanması için Yüksek Komiserler Kuruluna teklifine ve ihtiyati tedbir olarak kesin karar gelinceye kadar cezanın 31.08.2020 tarihinden itibaren başlamasına karar verilmiştir.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver