Zanka

Bu soğuk havalarda sokak hayvanlarının bizlere her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Kışın bir köpek 17 saat, bir kedi 6 saat aç kalırsa maalesef donarak ölüyor. Peki onlar için neler yapabiliriz? İşte canları kurtaracak en basit öneriler…

Bir yuvası olmadığı için sokakta kalmak zorunda olan hayvanlar için, kışın gelmesi ve havanın soğumasıyla birlikte zorlu süreç başladı. Sokakta yaşayan hayvanlar, kışın su ile yemek bulmak ve vücut ısılarını korumak için her zamankinden fazla enerji harcıyor. Özellikle kar yağışı bu durumu oldukça zorlaştırıyor.

Kışın bir köpek 17 saat, bir kedi 6 saat aç kalırsa maalesef donarak ölüyor. Tüyleri onları soğuktan korumuyor. Sokakta yaşayan birçok hayvan su bulamadığı için de ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalıyor.

Neyse ki iyi insanlar var. Eğer sizde onlara yardım etmek daha doğrusu hayatlarını kurtarmak isterseniz, aşağıdaki çok basit yolları tercih edebilirsiniz;

1- SULARIN VE YEMEKLERİN DONMAMASI İÇİN PLASTİK KAPLAR İDEAL

Sokaktaki canlar için su koyarken ve onların karnını doyururken metal yerine plastik kapları tercih etmeniz, su ile yiyeceklerin donmasını engelleyecektir.

Ayrıca yemek ararken çöp kutularına giren kedileri yaralamamak için çöpe cam kırığı ve kesici maddeler atmamanız da onların sağlığı için büyük önem taşıyor.

Kedi ve köpekler gibi kuşlar da kışın soğuğunda yiyecek bulmakta zorlanıyorlar. Soğukta aç kaldıklarında çok kısa sürede hayatını kaybeden bu minik canlılara yardım etmek için pencerenizin önüne, balkonunuza biraz bulgur, pirinç ya da ekmek kırıntısı bırakmanız yeterli.

2- ARABAYI ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE KAPUTA VURMAYI UNUTMAYIN

Havalar soğuyunca üşüyen kediler ısınmak için arabaların motorlarına giriyor ve bazen orada uyuyabiliyorlar. Bu sebeple arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka kaputa birkaç kez vurun.

3- HEM PRATİK HEM SICAK EV YAPABİLİRSİNİZ

Kışın soğuğu sokak hayvanları için hayati bir tehlike oluşturabilir. Onları soğuktan, kardan ve yağmurdan koruyacak yuvalar yapmak ise oldukça kolay. Her markette bulabileceğiniz basit ve ucuz malzemeleri kullanarak onlara ev yapabilirsiniz, karton bir kutunun içine eski bir kazak koyup, üzerine bir çöp poşeti geçirerek bile bir can kurtarabilirsiniz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1