Zanka

Zanka TV’de yayınlanan SorguluYorum programıyla ses getiren haberlere imza atan Ferit Atay’ın kim olduğu merak ediliyor. Peki Ferit Atay kimdir? İşte Ferit Atay biyografisi...

İnternette özellikle son dönemde “ Ferit Atay kimdir? ” sorusunun yanıtı sıklıkla aranıyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

İşte televizyoncu ve haber programcısı Ferit Atay’ın hayatı ve kariyerine dair detaylı bilgiler:

Ferit Atay 25 Ekim 1983 yılında doğdu. İlk ve orta öğretimini Ankara’da tamamladı. Televizyoncu olmayı lise yıllarında karar veren Atay, Aydınlıkevler Anadolu İletişim Meslek Lisesini başarıyla bitirdi.

Üniversite eğitimini yine İletişim alanında Doğu Akdeniz Üniversitesi Radyo-Tv ve Sinema bölümünde tamamladı. Üniversite yıllarında siyasete ilgisi olan Atay, meslek yaşamına Tv8 rejisinde başladı. Kariyerinin başlarında rejide her alanda çalıştı ve yönetmen oldu. Uzun yıllar çeşitli müzik eğlence programlarında yönetmenlik yaptı. Tv8’den vatani görevini yapmak için ayrıldı ve askerliğini Diyarbakır Kulp karakolunda Jandarma olarak yaptı.

2010 yılında eski adı Karadeniz TV olan Krt Tv süreci başladı. Yönetmen olarak başladığı işini en üst sevide bıraktı. Ferit Atay Karadeniz Tv’den kültür temalı ulusal kanal geçişinin yaratıcı takımında yer aldı. Krt Tv Genel Yayın Yönetmeni olarak 5 yıl görevini sürdürdü.

Sorgulamaya olan merakı ona en önemli hediyesini sundu. “SorguluYorum” programı haber, din, bilim, sağlık ve siyaset alanında başarı getirdi. Ülkenin gündemini değiştiren birçok olaya imza attı.

Krt'de 9 yılı aşkın süreyle çalıştı. 2019 yılında Zanka Medya’nın kurucularından olan Atay, Türkiye'de araştırmacı televizyon gazeteciliğini devam ettiren nadir isimlerden biridir.

Bugüne kadar çok sayıda programa imza atan Ferit Atay kendi markası olan SorguluYorum programına yine kurucusu olduğu Zanka Tv’de devam ediyor. Yıllardır ülkenin gündemini takip eden bu programıyla çok sayıda ödülün sahibi oldu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
5454711