Zanka

Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınları saatlerdir söndürülemedi. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın sebebiyle, yerleşim yerleri de tehdit altında bulunurken bir köyün ise boşaltılmasına karar verildi.

Saat 14.15 sularında Bodrum ilçesi Mumcular Mahallesi Kanalyolu mevkisinde dumanların yükseldiğini görenler, durumu itfaiye ve orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye sevk edilen 5 helikopter, 50 arazöz ve 150 orman işçisiyle, rüzgarın etkisiyle yayılan yangına müdahale ediliyor.

Öte yandan yangın bölgesine, hava ve kara desteği için Aydın'ın Nazilli ilçesi ve İzmir'in yanı sıra yakın illerden destek ekipler çağrıldığı öğrenildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen Bodrum'daki yangın yerleşim yerlerini de tehdit ediyor ve alevler Gökpınar Köyü'ne doğru ilerliyor.

Bodrum'da şu ana kadar 30 hektarlık alan yangından etkilendi. Ekipler hava kararmadan yangını kontrol almaya çalışıyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek, ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesini sürdürdüğünü belirtirken, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmaması için de gereken çabanın gösterildiğini ifade etti. Valilik, bir köyün boşaltılması talimatını verdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver