Zanka

KKTC’de Diva’nın vereceği konser öncesi PCR testleri sahte çıkan orkestra üyelerinin cezası belli oldu. 1 ay hapis cezasına çarptırılan müzisyenler, “Hani servetini harcayacaktın? Herkesi işinden gücünden etti, devlet memurluğundan etti Bülent Ersoy” diye tepki gösterdi…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) 28 Ağustos akşamı bir otelde konser veren Diva’ lakaplı ünlü şarkıcı Bülent Ersoy’un orkestra ekibinin, PCR testlerinin Ercan Havalimanı'ndaki kontrollerde sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Gözaltına alınan ekip, PCR testleri yapıldıktan sonra konsere gelenlerin mağdur olmaması amacıyla polis nezaretinde konsere katılmıştı.

Ekip konserin ardından yeniden karakola getirilip mahkemeye çıkarılmış, 1 ay boyunca gözetim altında tutulmuştu.

Sahte PCR testi davasında karar açıklandı. 21 kişilik orkestranın şefi 45 gün hapis cezasına çarptırılırken, orkestra üyelerine 1 ay hapis cezası verildi.

Ayrıca, Sağlık Üst Kurulu kararına aykırı olarak sanıkların ülkeye girişine izin verilip konser vermelerini sağlayan politikacı ve bürokratlara soruşturma açılması emri de verildi.

“HERKESİN HAYATIYLA OYNADI”

Dava görüldükten sonra Kıbrıs Gerçek ekipleri tarafından görüntülenen Diva’nın orkestrası, Bülent Ersoy’a şu sözlerle tepki gösterdi:

“Hani servetini harcayacaktın? Herkesi işinden gücünden etti, devlet memurluğundan etti Bülent Ersoy. Sahte bir şey almadık biz. Sahte olduğunu bilmiyorduk biz. Bize sadece bu evraklarla gireceksiniz dendi. Bu kadar aileyi perişan ettiniz, herkesin hayatıyla oynadı.”

OTEL YÖNETİMİ VE SAĞLIKÇILARIN DAVASI DEVAM EDİYOR

Öte yandan, sahte PCR testi hazırlayan ve test için aracı olduğu belirtilen otel yönetimi ile sağlık görevlilerinin davalarının devam ettiği Gazi Mağusa mahkemesinin kararını önümüzdeki haftalarda vermesi bekleniyor.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver