Zanka

KKTC’deki konser öncesi sahte PCR testi sebebiyle tutuklanan Bülent Ersoy’un orkestrasından 19 müzisyen, tahliye oldu ve yurda döndü. Orkestranın davulcusu Ahmet İzgi, Diva’yı kendileriyle ilgilenmemekle ve yardım etmemekle suçladı. İzgi’ye yanıt veren Bülent Ersoy, “Orkestrama 100 bin TL yardım ettim” dedi ve ekledi; “Ben neyi hak ettim de, ne yaptım da, nerede bir terslik yaptım da bu şekilde hakaretlere maruz kaldım? Bunun hesabını soracağım”…

Türk müziğinin usta seslerinden Bülent Ersoy’un 21 kişiden oluşan orkestrası, 28 Ağustos’ta çift aşının yanı sıra PCR testi de istenen KKTC’ye girişte, otelin temin ettiği sahte PCR testleriyle yakalanmıştı. Polis gözetiminde sahneye çıkan ve ardından yargılanan orkestra üyeleri birer ay hapis cezasına, orkestra şefi Onur Özelçağlayan ise 1.5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hapis cezaları tamamlanan 20 orkestra üyesinden 19’u, dün Lefkoşa Cezaevi’nden tahliye edildi. Bir müzisyenin ise PCR testi pozitif olduğu için otelde karantinada olduğu öğrenildi.

Müzisyenler dün akşam saatlerinde İstanbul’a döndü.

“BÜLENT ERSOY BİZE YARDIM ETMEDİ”

Orkestranın davulcusu Ahmet İzgi, Ersoy’a tepkisini “Bülent Ersoy bize hiç yardım etmedi. Yoğun bakımda kaldım, entübe oluyordum. Bizimle ilgilenmedi. Hiçbir yardımı olmadı. ‘Avukat tutacağım’ dedi ama kimsenin avukat tuttuğu yok. ‘Servetimi harcayacağım’ dedi ama biz kimsenin servetini istemiyoruz. Bize sadece bir hatır sorsaydı, arasaydı” sözleriyle dile getirdi.

“Tekrar Bülent Ersoy’un orkestrasında çalacak mısınız?” sorusuna ise “Yok canım. Bülent Ersoy, Türkiye’de kendine orkestra bulamıyor. Kimse çalışmıyor, çalışmaz da. Ben onunla niye çalışayım?” yanıtını verdi.

ERSOY: BENİM MİDEM HAZMETMEZ BUNLARI

Kendisine yönelik suçlamaların ardından Bülent Ersoy, ilk kez konuştu. Teve2’de yayınlanan ‘Magazin Masası’ adlı magazin programına telefonla bağlanan Ersoy, orkestrasına 100 bin lira yardım ettiğini belirtti ve şöyle konuştu:

 “Bu hakaretleri yiyip yutacağım… Benim midem hazmetmez bunları! Siz Bülent Ersoy’u neden karıştırıyorsunuz? Bülent Ersoy sanatkar… Sizin gibi o da işini yapan bir insan. Ben test yaptırmışım, iki gün önceden gittim oraya. Ben hiç öyle uydur, kaydır işlerle iş görmem. Her şeyim tam tekmil olur.

Bunu söylerken ötekileri de suçlamıyorum; onlar da bilinçsizce ‘nasıl olsa her şey ayarlanmıştır’ diye hiç akıllarına bile gelmemiş. Ben neyi hak ettim de, ne yaptım da, nerede bir terslik yaptım da bu şekilde hakaretlere maruz kaldım? Bunun hesabını soracağım. Kırgınlık değil, kızgınlık”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver