Zanka

Yılın arama trendleri listesi açıklandı. EBA yine ilk sıraya yerleşti, “kim” kategorisinde ise farklı konular öne çıktı. İşte o ilginç liste…

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, 'Yılın Arama Trendleri' listesini yayınladı. Şirketin verilerine göre Türkiye'de en çok yapılan aramalar da belli oldu.

2021’in başlarında uzaktan eğitimin devam etmesinin etkisiyle, Türkiye’de en çok aranan kelime ‘EBA giriş’ oldu. Listenin ikinci sırasında dünya genelinde trend olan Güney Kore dizisi Squid Game yer aldı. Açık öğretim liselerine ilişkin aramalar da listede üçüncü oldu.

Listenin dördüncü sırasında Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil yer alırken, Türkiye’nin konuştuğu Elmalı davası ise en çok arananlarda beşinci oldu.

EN ÇOK ARANAN İSİMLERDE SPORCULAR ÖNE ÇIKTI

En çok aranan isimler listesinin başında ise Mesut Özil bulunuyor. Fenerbahçeli oyuncu Türkiye genelinde en çok merak edilen isim oldu.

Milli maçlardaki performansıyla göz dolduran A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt da listenin ikinci sırasında yer aldı.

En çok aranan kelimelerle paralel olarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin en çok merak ettiği üçüncü isim oldu.

Listenin dördüncü sırasında Galatasaray'a başkan seçilen Burak Elmas, beşinci sırada ise Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci var.

EN ÇOK ARANAN DİZİLER

En çok aranan dizilerin zirvesindeki yapım şaşırtmadı. Tüm dünyayı kasıp kavuran Squid Game birinci sıraya yerleşti.

Squid Game'i sırasıyla Sadakatsiz, Aşk Mantık İntikam, Masumiyet ve Yargı takip ediyor.

BAŞAK CENGİZ DETAYI

Hayatını kaybeden ünlü isimler de çok arandı, listede Ataşehir’de sokakta yürürken hiç tanımadığı Can Göktuğ Boz tarafından samuray kılıcıyla katledilen Başak Cengiz’in de yer aldığı görüldü.

Sorgu sırası Rasim Öztekin, Doğan Cüceloğlu, Sezai Karakoç, Başak Cengiz ve Oğuz Yılmaz oldu.

SURVIVOR VE MASTERCHEF MERAK KONUSU

Kim başlığı altında ise farklı konular öne çıktı. TV8’in her yaz rating yarışında zirveyi bırakmayan yarışması Survivor, en çok merak edilenlerin de başında geldi.

Söz konusu kategorideki liste şöyle:

1.Survivor Kim Elendi

2.Masterchef Kim Kazandı

3.Şampiyon Kim

4.Camdaki Kız Hayri Kim

5.Galatasaray Başkanı Kim Oldu

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1