Zanka

FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde düzenlenen toplantıda konuşan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Türk lirasının döviz kurları karşısındaki değer kaybından dert yandı. Koç, “Bizler bugün Vakıfbank’la, Eczacıbaşı’yla, Efes’le mücadele ederken ekonomik şartların aynı olmadığını takdir ediyorsunuz. Üstelik TL’nin yüzde 70, 80 değer kaybı, belimizi kırmıştır. Şu an önümüzü göremiyoruz, çünkü gelirlerimizin yüzde 100’ü TL, giderlerimizin aşağı yukarı yüzde 80’i döviz kuru cinsinden oluyor” dedi…

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası öncesinde düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Toplantıda kendisine sorulan transfer sorusuna Koç, döviz kurlarındaki artışı işaret ederek yanıt verdi.

Başkan Ali Koç’un açıklamaları şöyle:

* Egonu transferine gelince, geçen sene aramızda değerlendirmiştik. Ekonomik şartlar ve diğer başa sebepler nedeniyle ilerleyemedik. Bu sene yazıldığı gibi herhangi bir iletişimimiz, temasımız olmadı.

* Ama şunu da hatırlatmak istiyorum. Türkiye’nin büyük kulüpleri, herhangi bir branşta yarıştıkları zaman o branşın kalkınmaması söz konusu değildir. Ancak bizler, içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar, özellikle futboldan kaynaklanan sıkıntılar amatör branşlardaki manevra alanımızı ciddi anlamda daraltmıştır..

“ÖNÜMÜZÜ GÖREMİYORUZ”

* Bizler bugün Vakıfbank’la, Eczacıbaşı’yla, Efes’le mücadele ederken ekonomik şartların aynı olmadığını takdir ediyorsunuz. Üstelik yüzde 70, 80’lere varan TL’nin değer kaybı, belimizi kırmıştır. Şu an önümüzü göremiyoruz, çünkü gelirlerimizin yüzde 100’ü TL, giderlerimizin aşağı yukarı yüzde 80’i döviz kuru cinsinden oluyor. Bugünün ortamında Egonu gibi bir oyuncuyu konuşmak gerçekçi olmaz.

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver