Zanka

Kavurucu sıcaklar yerini yurt genelinde yağmurlara bırakacak…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yayımlanan son hava durumu tahminlerine göre, bu hafta yurt genelinde yağış bekleniyor.

Yağışların, bu akşam ve yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde mevsim normallerinin üstünde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Yapılan uyarıda, “Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Trakya Kesimi, Batı Akdeniz, (Eskişehir ve Sivas hariç) İç Anadolu ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) Marmara, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, (Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz'in iç kesimleri, Çankırı ve Hakkâri çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor” denildi.

İşte 5 günlük hava tahmini haritası:

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme ve ulaşımda aksamalar ile yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması da istendi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver