Zanka

8 ismin gerekli imza sayısına ulaşamaması nedeniyle tek aday olan ve resmen TFF'nin yeni başkanı seçilen Mehmet Büyükekşi’nin, yönetim kurulu listesi de belli oldu. Büyükekşi ayrıca dikkat çeken açıklamalarda da bulundu…

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Olağanüstü Genel Kurulu, bugün Ankara’da gerçekleştirildi.

JW Marriott Oteli'nde düzenlenen genel kurula 307 delegeden 219'u katıldı. Genel Kurul'a TFF Başkanı Servet Yardımcı, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, eski TFF başkanı Nihat Özdemir, Spor Toto Süper Lig ve 1. lig, 2. lig ve 3. lig başkanlarının birçoğu katılırken, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ise toplantıya katılım göstermedi.

Divan başkanlığına Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak seçildi.

TEK ADAYLI SEÇİM

TFF başkanlık seçimi tek adaylı gerçekleşti. Adaylardan sadece Mehmet Büyükekşi yeterli delege imzası sunabilirken, diğer 8 isim ise gerekli imza sayısına ulaşamadı. Böylece Mehmet Büyükekşi, 193 delegenin ıslak imzasını alarak seçime tek aday olarak girdi ve başkanlığa seçildi.

BÜYÜKEKŞİ’NİN LİSTESİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi’nin yönetim kurulu listesi belli oldu.

Eski yönetimden Hamit Altıntop, Ali Düşmez ve Alkın Kalkavan, Büyükekşi'nin listesinde de yer alırken; federasyon tarihinde ilk kez kadın yöneticiler de TFF yönetimine yazıldı.

Büyükekşi’nin tam listesi şöyle:

Murat Aksu

Yalçın Orhan

Yusuf Günay

Nükhet Küçükel Ezberci

İdil Karademirlidağ Suher

Erman Kalkandelen

İbrahim Burkay

Alkın Kalkavan 

Ramazan Üçdan

Müslüm Özmen

Hamit Altıntop

Ali Düşmez

Talat Papatya

Volkan Can

MEHMET BÜYÜKEKŞİ’DEN İLK AÇIKLAMA

Olağanüstü Genel Kurul'da yaptığı konuşmada projelerinden ve hedeflerinden bahseden Büyükekşi, kürsüden delegelere seslenirken  mevcut yayıncı kuruluş beIN Sports ile gelecek sezon için de anlaşma sağlandığını duyurdu.

Büyükekşi’nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

* Sizlerin destekleriyle başarılı olacağıma inanıyorum.

* Değerli isimlerle dolu bir yönetim kurulu oluşturduk. Önümüzde çözüm bekleyen acil konular var. Kulüplerin çözümünü merakla beklediği 3 önemli konu ile ilgili adım atmamız gerekiyor. Yayın ihalesi, yabancı konusu ve harcama limitleri.

* Transfer dönemi başladı. Kulüplerimiz çok büyük bir mali sıkıntıda.

* Orta vadeli yapacağımız işler var. Hakem problemleri gibi. Her şeyi görüşeceğiz, çalışacağız.

* Türkiye'de futbol dünyada olduğu gibi çok önemli. Siyaset, spor ve sağlık dünyada en çok konuşular 3 konu. Futbolun ekonomisini düzeltmesi gerekiyor. Pandemiyle beraber kulüplerimiz büyük mali sıkıntı yaşadı. İnşallah bunların hepsini ele alacağız.

* Seyircileri tribüne çekmek için çalışmalarımız var. Prensip olarak hiçbir şeyi ben yaparım demiyorum, ekibimle beraber yapacağız. Çift kanatlı kuş olarak işimizi yapacağız. Bir kanat biz, bir kanat ise kulüplerimiz.

YABANCI SINIRI: KULÜPLERİN KARŞI ÇIKTIĞI BİR ŞEY YAPMAYACAĞIZ

* Yabancı sınırı ve diğer konularda kulüplere rağmen hiçbir şey yapmayacağız. Beraber karar alacağız.

* Şu anda 14 yabancının 12'ye düşmesi söz konusu ama kulüplerimizin görüşlerine önem veriyoruz. En kısa zamanda bu konuyu onların istediği şekilde çözüme kavuşturmayı düşünüyoruz.

YAYIN İHALESİ

* Naklen yayın ihalesinde 2 milyar 5 milyonluk bir teklif var masada beIN SPORTS'tan. Bunu daha yukarı nasıl çıkarabiliriz buna bakacağız. Dijitalleşen bir dünya var, bunu da işin içine katıp rakamı yükseltme çabamız olacak.

“YAPAY ZEKADAN İYİ FAYDALANACAĞIZ”

* Hakemlik altyapısını iyi hazırlayacağız. Kriterleri iyi belirleyip şeffaf olacağız. Yapay zekadan iyi faydalanacağız. Ödül ve ceza sistemini etkin bir şekilde kullanacağız. Seçildikten sonra durumu daha iyi öğrenmek için bazı bilgileri almamız gerek. Ondan sonra adımlarımızı atacağız.

“DİSİPLİN KURULU VE TAHKİM KURULLARININ İSTİFASINI İSTEYECEĞİM”

* Görevine devam eden ve değiştiremediğimiz disiplin kurulu ve tahkim kurullarının istifasını isteyeceğim.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver