Zanka

Doğuştan beyin felci geçiren, 9 kez ameliyat olup 5 yaşında zorlukla yürüyebilen, kollarını kaldıramayan Ayşegül Kaçar, iki üniversite bitirip hiç kursa gitmeden ressam olmayı başardı…

Ayşegül Kaçar, kuzen anne ve babanın 4 çocuğundan biri olarak dünyaya geldi. 3 aylıkken sağlık sorunu olduğu fark edilen Kaçar, hastaneye götürüldü. Kaçar'ın doğuştan beyin felci geçirdiği ve bu nedenle kol, el ve bacaklarında gelişim geriliği olduğu belirlendi.

Kaçar eğitim gördüğü sıralarda ellerini tam kullanamamasına rağmen öğretmenleri ona resim yeteneği olduğunu söyledi. Kaçar kendisiyle çok ilgilenen fizyoterapistinin resmini yapıp hediye etti. Bunu gören diğer sağlık çalışanları da Kaçar'dan resim istedi. Böylece kendine güveni gelen Kaçar, ressamlığa başladı.

HALUK LEVENT’E YAPTIĞI RESMİ HEDİYE ETMEK İSTİYOR

Kaçar, başta Adanalı sanatçı Haluk Levent olmak üzere birçok sanatçının da resmini yaptı. Kaçar, özellikle Levent'e yaptığı resmi kendi elleriyle verip teslim etmek istiyor.

Sosyal medyayı da aktif olarak kullanan Kaçar'a İtalya'dan bir kişi beğendiği bir Türk sanatçının resmini yapmasını istedi. Kaçar şimdi o resmi yapıyor.

“ASLA PES ETMEYİN”

Ayşegül Kaçar, kendi gibi diğer engelli olan vatandaşlara da şu mesajları verdi:

“Benim durumumu görenler bu resimleri çizdiğime inanmıyor. Elin ve parmakların çok küçük nasıl çiziyorsun diyorlar. Öncelikle kader arkadaşlarım inansınlar. Hayata bir adım geride mücadeleyle geliyoruz ama asla pes etmeyin. Engelli aileleri, çocuklarınıza yorulursun, yapamazsın gibi cümleler kurup motivelerini lütfen düşürmeyin. Ben mücadele ediyorum ve bunun sonunda da bir şeyleri başardığımı görüyorum.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver