Zanka

Hafta sonu hava nasıl olacak? Hangi bölgelerde yağış bekleniyor? İşte son hava durumu tahminleri…

Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen serin ve yağışlı havanın etkisi ile hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre sıcaklıkların; İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da mevsim normallerinin yer yer altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Yağışların; Cumartesi günü Doğu Karadeniz geneli ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yerel kuvvetli olması bekleniyor. Pazar günü de Erzurum, Kars, Ardahan, Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Karadeniz için yapılan uyarıda şöyle denildi:

“Bu hafta sonu Zonguldak, Düzce, Karabük, Bolu'nun kuzeyi, Kastamonu, Sinop ve Samsun'da kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat) , Bartın ile Kastamonu'nun kuzeyinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2/12 saat) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olması beklenen sağanak yağışlarla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yayımlanan 5 günlük tahmin haritası ise şöyle:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver