Zanka

Kuzey Ege kıyıları ve Marmara’nın güneyinde, bugün ve yarına dikkat…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Marmara’nın güneyi ve Kuzey Ege’nin kıyı kesimi için peş peşe fırtına uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, fırtınanın bugün öğle saatlerinden itibaren etkisini artırması ve Salı gece saatlerine kadar etkisini sürdürmesi beklendiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

* Marmara’da Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, aynı gün gece saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

* Ege’de rüzgarın Pazartesi öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğu, güneyi kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Salı günü gece saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

* Marmara’nın güneyi (Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Yalova) ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde ( İzmir, Manisa’nın batısı) rüzgarların; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden fırtına (40-74 km/saat) ve kısa süreli olarak kuvvetli fırtına (75-88 km/saat) şiddetinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

AFAD DA UYARDI

Öte yandan AFAD'dan yapılan açıklamada da “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, pazartesi sabah saatlerinden itibaren, Marmara'nın güneyi ile Kuzey Ege'nin kıyı kesiminde fırtına bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olun” denildi.

BU HAFTA HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji'nin yayınladığı 5 günlük tahmin haritası ise şöyle:



Bu içeriğe emoji ile tepki ver