Zanka

Türkiye son dönemde kimyasal maddeyle ilgili olaylarla çalkalanıyor. Son olarak bir kentte yine kimyasal panik yaşandı. İş yerine gelen isimsiz zarfı evinde açan bir vatandaş ve ailesi, zarftan şarbon çıkınca hastanelik oldu…

Olay, dün akşam saatlerinde Aksaray şehir merkezindeki Hamidiye Mahallesi’ne bağlı bir evde meydana geldi. İfadesine göre; 1 haftadır İstanbul’da olan ve dün Aksaray’a dönen İlyas Köse, iş yerinin kapısının altından atılan isimsiz zarfı gördü. Köse, zarfı yerden alıp evine gitti ve evde zarfı açınca içinde toz olduğunu fark etti.

Bir süre sonra İlyas Köse, eşi Emine Köse (38), çocukları Nisa Yağmur (9) ve Kadir Nazım Köse (18) tozdan etkilendi. Bunun üzerine İlyas Köse, polis ve sağlık ekiplerini arayıp, durumu bildirdi. İhbarla eve gelen polisler, zarftan çıkan tozun şarbon olabileceği şüphesiyle AFAD’a haber verdi.

Olay yerine gelen ekipler, binayı tahliye etti ardından da bina önüne dezenfeksiyon işlemleri için arınma çadırı kurdu. Özel kıyafetlerini giyen AFAD görevlileri, dezenfeksiyondan geçtikten sonra bina ile evin içinde kimyasal ve biyolojik madde ölçümü yaptı.

AİLE VE KOMŞULARI DEZENFEKTE EDİLDİ

Ölçüm sonucu herhangi bulguya rastlanılmadı. Köse ailesi bireyleri ile yardıma gelen komşuları Bahtişen Altın (56) özel kıyafet giydirilip, arınma çadırında dezenfekte edildi. 5 kişi, daha sonra sağlık görevlilerince ambulanslarla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede karantina noktasına alınan 5 kişinin tedavisinin sürdürüldüğü ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver