Zanka

Üç kez yenmeyi başardığı ancak dördüncü kez yakalandığı kanseri ‘savaşarak’ kaybeden Neslican Tay, 21 yaşında hayatını kaybetmişti. Tek bacağıyla verdiği mücadelesi ve yaşama sevinciyle hafızalara yer edinen Neslican, yaşasaydı bugün 22 yaşını kutlayacaktı… O kutlayamadı ama Türkiye onu unutmadı…

“Belki kaybedeceğim ama savaşarak kaybedeceğim” diyen Neslican Tay, dördüncü kez yakalandığı 20 Eylül 2019’da yenik düşmüştü. 21 yaşında melek olan Neslican’ın vefatı, tüm Türkiye’yi yasa boğmuştu.

Hayatın bir bacaktan ibaret olmadığını, kendini engelli olarak görmediğini her fırsatta dile getiren ‘Demir Kadın’ Neslican, sol bacağının kesilmesine neden olan kanser hastalığına karşı yürüttüğü mücadele ile binlerce insana da rol model olmuştu.

Türkiye Neslican’ın doğum gününü unutmadı, sosyal medyadan binlerce kişi övgü dolu sözlerle Neslican Tay için paylaşımda bulundu.

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Neslican Tay 1998 yılında Bursa'da dünyaya geldi. Fen lisesi mezunu olan Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı.

Üniversite sınavına iki hafta kala kansere yakalandığını öğrendi, araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican Tay, üniversite sınavına girdi ve Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi gördü.

2018 yılında kanser nedeniyle bir bacağını kaybeden ve kendisine "Demir Kadın" diyen Neslican Tay, Ayşe Arman’a verdiği röportajda söylediği "Bacağım yok ama yaşam sevincim var!" , "Bacağımın kesilmiş olmasının hayatımı etkilemesine izin vermeyeceğim. Ben bir bacaktan ibaret değilim ki... Çok daha fazlasıyım!" sözleriyle binlerce insana umut aşıladı.

Hastalığının yeniden nüksettiğini sosyal medya hesabından duyuran Neslican Tay, dördünce kez yakalandığı kanserle savaştı ancak bu kez yenemedi. 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti. Vasiyeti üzerine, kesilen bacağının yanına gömüldü.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1