Zanka

Başkent Beyrut’ta meydana gelen korkunç patlamadan 5 gün sonra, binlerce insan sokağa döküldü ve birçok bakanlık ateşe verildi. Beyrut’ta giderek yükselen tansiyonun ardından Enformasyon Bakanı özür diledi ve istifa etti…

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta en az 158 kişinin öldüğü patlamadan 5 gün sonra Şehitler Meydanı'nda başlayan, 'Öfke Günü' protestoları hızla yayıldı. Birçok bakanlık binası göstericiler tarafından bir süre işgal edildi. Beyrut emniyeti, olaylarda bir polis memurunun öldüğünü açıkladı.

Hafta sonu da devam eden protestolarda hükümete karşı öfke gittikçe büyüyor. Protestocular özellikle hükümet binalarını hedef alırken, polis kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı.

Lübnan halkı, Beyrut hükümetinin yaşanan patlamada 'ihmali olduğunu' söylerken, siyasileri 'yolsuzluk yapmakla' suçluyor. Hükümet olayın sorumlularının bulunacağı sözünü verirken, halkın çoğunluğunun iktidara güveninin olmadığını ifade ediyor.

Yaşananların ardından Lübnan Enformasyon Bakanı Menal Abdussamed, Lübnan halkından özür dileyerek hükümetteki görevinden istifa etti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver