Zanka

İstanbul’da dün dehşete düşüren anlar yaşandı. Bir maganda, trafikte tartıştığı kadın sürücüyü darp etti ve aracının camlarını kırdı. Saldırıya uğrayan diş doktoru yaşadıklarını gözyaşlarıyla anlatırken, şahıs gözaltına alındı. Vali Yerlikaya da olayı kınadı…

Olay, akşam saatlerinde İstanbul Alibeyköy'de yaşandı. Bir kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle trafikte sinirlendiği kadına küfrederek, saldırdı. Saldırgan kadının kullandığı otomobilin ön camını da kırdı.

Kadın ise olayı cep telefonu ile kaydederek, saldırgana tepki gösterdi. Çevredeki vatandaşların yardımıyla olay daha da büyümeden engellenirken, saldırgan aracına binerek olay yerinden uzaklaştı.

Görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından tepkiler çığ gibi büyüdü.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından yaptığı açıklamada saldırganın gözaltına alındığını duyurdu ve olayı kınadı. Vali Yerlikaya paylaşımında, "Trafikte yol verme tartışması nedeniyle Sena kardeşimize saldıran şahıs gözaltına alınmıştır. Beni derinden üzen bu olayı kınıyorum. Hep birlikte takipçisi olacağız..." ifadelerini kullandı.

GÖZYAŞLARIYLA ANLATTI

Saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunan diş doktoru Sena Koçak, gazetecilere yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Sinyalimi vererek geçiş yaptığım sırada korna çalıp küfür etmeye başladı. Durarak kendimi savundum, küfür edemeyeceğini söyledim. O sırada yanıma kadar gelip daha fazla küfür etti. Araçta bulunan kadınlar da aynı şekilde bana küfür etti. Küfür ederken bir taraftan da tehditlerde bulundu. Aracından inerek üzerime doğru yürüdü. Sol koluma darbe aldım. Başımın sağ bölgesine şiddetli bir darbe aldım. Eşarbım çıkarıldı. Orada savunmasızdım, kimse durduramadı. Arabanın üzerine çıkıp tepinmeye başladı. En ağır cezayı almasını istiyorum ki bir daha bu tür davranışlarda bulunamasın.”

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver