Zanka

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de toplu açılış töreninde açıklama yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Son 18 yıldır, gece gündüz çalışıyoruz. Son 18 yılda Rize'ye 20 milyar liranın üzerinde yatırım yaptık. eğitimde 1875 adet yeni derslik inşa ettik. Yükseköğrenim öğrencileri için 5 bin 296 kişilik yurt binaları açtık. Rize'de, Çayeli'nde, Güneysu'da toplamda 2 bin 250 kişi kapasiteli yurt binaları da açacağız. Şehrimizin dört bir yanına yüzme havuzları, gençlik merkezleri, kamp eğitim merkezleri, futbol sahaları inşa ettik. Rize, Güneysu ve İyidere'de yapacağımız millet bahçelerimizle ilgili çalışmalar sürüyor. Çay çarşısını önümüzdeki yılın eylül ayına kadar tamamlayacağız. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 873 milyon lira tutarında kaynak aktardık.

"Memleketimize kazandıracağımız 800 yataklı şehir hastanesinin arsa süreci devam ediyor. Ulaşımda 20 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 167 kilometreye çıkardık. Ortaköy, Kantarlı, Diktaş ve Kocaköprü köprülerini restore ettik. Yapımı süren projelerin önemli bölümünü seneye tamamlıyoruz. Deniz üzerine inşa ettiğimiz ikinci havalimanımız olan Rize-Artvin Havalimanı'nın yapımına yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanımızı 2022 yılında hizmete sunmayı planlıyoruz.

"Rizeli çiftçilerimize son 18 yılda 2,5 milyar lira yaş çay prim ve budama desteği sağladık. Rize'de Çaykur tarafından 378 bin ton çay alımı yapılmışken, 2019 yılında alınan çay miktarı 517 bin tona çıkarıldı. Son 18 yılda yaş çay alımı karşılığında üreticilerimize toplam 6,5 milyar lira ödedik. Bu yılın çay fiyatlarını açıkladık, aldığım haberler memnuniyetti. Fındık için son 8 yılda toplam 40,4 milyon lira alan bazlı destek verdik. Bu yılki fındık fiyatlarını da oldukça tatminkar bir seviyede açıkladık.”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver