Zanka

Son dakika… ABD Başkan adayı Joe Biden’ın Erdoğan’ı hedef alan sözlerine bir tepki de MHP lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, “Bu şahsın milli iradenin takdir ve tercihine saldırısı ancak düşmanlık olarak değerlendirilecektir” dedi…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın açıklamasına sert tepki gösterdi.

Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

* Türk milletinin lekeli meşrebini ve karanlık mizacını çok iyi bildiği ABD'nin Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden'in kabul edilemez skandal açıklamaları ülke gündeminin ağırlık merkezine yerleşmiştir.

* Bugüne kadar darbelerin, müdahalelerin, krizlerin, terör eylemlerinin ve demokrasi karşıtı arayışların gerisinde kimlerin olduğu da esasen tescillenmiştir.

* Bugüne kadar darbelerin, müdahalelerin, krizlerin, terör eylemlerinin ve demokrasi karşıtı arayışların gerisinde kimlerin olduğu da esasen tescillenmiştir.

* Bu şahsın Türkiye Cumhuriyetinin varlığına, egemenlik haklarına, milli iradenin takdir ve tercihine saldırısı ancak düşmanlık olarak değerlendirilecektir.

* Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmeyi hedeflemesi, bunu darbeyle değil de muhalefeti destekleyip seçim yoluyla yapılması gerektiğine vurgu yapması alçak bir plandır.

BIDEN NE DEMİŞTİ?

Demokrat Parti Başkan adayı Joe Biden, Ocak ayında verdiği röportajda, “Erdoğan’ın bedel ödemesi lazım. Benim (geçmişte) yaptığım gibi halihazırda mevcut durumdaki (muhalefet) liderliğindeki unsurlarla doğrudan temasa geçip Erdoğan’ı yenmeleri için onların daha güçlü bir konuma getirmeli ve onlardan daha fazla yarar sağlamaya çalışmalıyız. Darbeyle değil ancak seçim süreciyle” diye konuşmuştu.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver