Zanka

İtalya'nın Milano kenti yakınlarında geçen Mart ayında 51 öğrencinin bulunduğu bir okul servisinin şoförü tarafından kaçırılarak yakılması olayında gizlice güvenlik güçlerine haber vererek olası can kayıplarını önleyen iki çocuğa İtalyan vatandaşlığı verildi.

Crema kentindeki Vailati Ortaokulu öğrencilerini taşıyan şoför, iddiaya göre İtalyan hükümetinin göç politikalarını protesto amacıyla otobüsü kaçırarak Milan Linate Havalimanı'na doğru ilerlemeye başlamıştı. 47 yaşındaki Senegal asıllı İtalyan vatandaşı Ousseynou Sy isimli şoförün, otobüsün kapılarını zincirlediği, çocukların ellerini bağladığı, telefonlarına el koyduğu, otobüse benzin döktüğü ve "Buradan hiç kimse sağ çıkmayacak" diye tehditte bulunduğu iddia edildi.

Kaçırılan otobüsteki iki çocuğun ise cep telefonlarını saklayarak gizlice ailelerine ve güvenlik güçlerine haber vermesi sayesinde otobüs havalimanına varmadan durdurulmuştu. Polis barikatını aşmaya çalışsa da başarılı olamayan Sy, bu sırada otobüsü ateşe vermişti. Alevler otobüsü sarmadan önce ise çocuklar güvenlik güçlerinin yardımıyla kaçmayı başarmıştı.

Olay sonrasında, gizlice polise haber vererek diğer öğrencilerin hayatlarını kurtaran biri Mısır diğeri Fas asıllı iki çocuğa, yetkililer tarafından teşekkür olarak İtalyan vatandaşlığı verildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1