Zanka

Yarın Sivas’ta ‘Memleket Hareketi’ni başlatacak olan Muharrem İnce, programını açıklarken “Pir Sultan Abdal'ın doğup büyüdüğü Banaz köyüne gideceğiz” demişti. Valilik, bugün köyü korona virüs tedbirleri kapsamında karantinaya aldı…

CHP’li Muharrem İnce, yarın Memleket Hareketi’ni Sivas’ta başlatıyor. Bu kapsamda Vekil İnce havalimanında yapacağı konuşmanın ardından, Sivas Kongre Binası ile Madımak ziyaretlerinde bulunacak ve Savona Otel’de yerel basınla sohbet edecek.

Ankara’ya dönmeden önce Muharrem İnce, Pir Sultan Abdal'ın doğup büyüdüğü Banaz köyüne de ziyarette bulunacağını, “Yarın program bitiminde Ankara’ya dönmeden saat 16.30’da ‘Demiri, demirle dövdüler; Biri sıcak, biri soğuktu… İnsanı, insanla kırdılar; Biri aç, biri toktu’ sözleri ile tarihe ve bugüne ışık tutan Pir Sultan Abdal’ın doğup büyüdüğü Sivas’ın Banaz köyüne gideceğiz” sözleriyle duyurmuştu.

Sivas Valiliği’nden yapılan açıklamada ise, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından corona virüsünün yayılmasını önlemek amacıyla Banaz köyünde bugün itibarıyla karantina uygulanmasının başlatıldığı bildirildi.

Bunun üzerine sosyal medyadan bir mesaj daha paylaşan ince, “Sivas programımızdan sonra gitmeyi planladığımız Banaz Köyü’nün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantinaya alınması nedeniyle bu programı daha sonra gerçekleştireceğiz. Yarın saat 10.00’da Sivas Havalimanı’nda görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver