Zanka

Libya Başbakanı Serrac’ın Ekim sonunda görevi bırakacak olması, gözleri yeniden ülkeye çevirdi. Türkiye’nin Serrac yönetimiyle yaptığı anlaşmaların akıbeti de merak konusu oldu. Diğer taraftan hali hazırda Mısır ve Yunanistan’la da gerginlikler sürüyor. Hararetli dış politikayı değerlendiren Yenilik Partisi lideri Öztürk Yılmaz, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin dışta yalnızlığı seçtiğini söyleyen Yılmaz, Erdoğan’ın kararlarını eleştirdi ve Mısır konusunda sert çıkışlarda bulundu…

Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu ‘SorguluYorum’ programına konuk oldu. Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın izlediği dış politikayı değerlendirdi.

Dış politikada yapayalnız ilerlediğimizi söyleyen Öztürk Yılmaz, iç siyasette yaşananları ise “Türkiye bugün kendi coğrafyasında iç çatışmalar nedeniyle artık devekuşu gibi kafasını kuma gömmüş durumda” diye yorumladı.

Mısır’la ilişkilerin bozulma nedenlerini masaya yatıran Yenilik Partisi lideri, şöyle konuştu:

“Bana ne Mısırlıların kendi içlerinde bir sürü sorunları varsa. AKP, FETÖ’yü nasıl görüyorsa; Sisi de Müslüman kardeşleri öyle görüyor. Ben bunu değiştirebilir miyim? Durum bu. Ben doğrudur yanlıştır demiyorum, o böyle görüyor. Onun böyle gördüğü grupları sen desteklediğin zaman, o da gidiyor Yunanistan ile işbirliği yapıyor. İsrail’e yanaşıyor. Arap dünyasının bütün desteğini Türkiye’nin arkasından çekiyor.”

ÖZTÜRK YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver