Zanka

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine uyguladığı şiddeti değerlendiren Yaşar Okuyan ve Özcan Yeniçeri, Türkiye’nin sessiz tutumuna dikkat çekti. AKP ve MHP’ye sert çıkan Yaşar Okuyan, “Türkiye Cumhuriyeti devleti, oradaki soydaşlarımızın işkenceye tabi tutulmalarına göz yumuyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi. Özcan Yeniçeri ise sessizliğin altında ekonomik korkuların olabileceğini işaret etti…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan ve 24. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, Zanka TV’de yayınlanan “Söz Meclis’ten İçeri” programında gündemi değerlendirdi.

Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik tutumunu ve Türkiye’nin neden sessiz kaldığı masaya yatırıldı.

“Uzunca zamandır Çin yönetiminin Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine baskıları var. Bu baskılar bazen ölümlere sebep oldu. Bu bütün dünyanın gözü önünde oluyor” diyen ve 39 ülkenin deklarasyonundaki maddeleri anlatan Yaşar Okuyan, bu ülkelerin içerisinde yalnızca Makedonya ile Bosna Hersek’in Müslüman olduğuna dikkat çekti. “Türkiye’nin şu listede ismi yok” diyen Okuyan şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti devleti, oradaki soydaşlarımızın işkenceye tabi tutulmalarına, orada öldürülmelerine, orada imha edilecek türden rezillikler yaşamalarına göz yumuyor. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Bu hainliktir.”

“MHP SESSİZLİĞE GÖMÜLDÜ”

Yaşar Okuyan MHP’yi de bu konuda, “Milliyetçiliği kimseye bırakmayan, habire nutuk çeken MHP tam bir sessizliğe gömüldü. Niye? E saraydan ses çıkmıyor” diye eleştirdi.

HÜKÜMETİN EKONOMİK KORKUSU MU VAR?

Özcan Yeniçeri ise şu değerlendirmeleri yaptı:

“O metni aslında Türkiye’nin yapması, hatta diğer hükümetlere de Çin üzerinden baskı uygulamaya yönelik çalışmalar içerisinde olması gerekiyor. Hangi mantıktan hareket ediliyor? Ekonomik bir takım ilişkiler dolayısıyla onlardan zarar görürüz diye mi böyle bir tavır içerisine giriliyor onu anlamak da mümkün değil.”

YAŞAR OKUYAN VE ÖZCAN YENİÇERİ’NİN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver