Zanka

Son dakika… 25 Ekim 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Test sayısı düşüyor, yeni hastalar 2 binin altına düşmüyor. Ağır hasta sayıları tehlikeli bir hızla artıyor...

Sağlık Bakanlığı günlük tabloyu yayınladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, “Bugün tespit edilen 2.017 yeni hasta var. Ağır hasta sayımız ve aktif hasta sayımız artmaya devam ediyor. Bu gidişatı değiştirmek bizim elimizde. Mücadeleyi bize kazandıracak olan birbirimizin hakkına saygı duymak ve tedbirlere birlikte uymaktır” uyarısını yaptı.

Uzun bir süre aynı çizgide seyreden vefat sayıları, son günlerde ne yazık ki ciddi bir artış gösteriyor. Son verilere göre 72 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 9 bin 799’a yükseldi. Dün 69 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk olarak yüzde 9.4 olarak açıklanan hastalarda zatürre oranı, günler içerisinde geriledi. Beş gündür yüzde 5.6’da sabit kalan oran, bugün de değişmedi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısı gün geçtikçe yükselmişti ancak son günlerde düşüşe geçti. Önceki gün 1.648’e, dün 1.699’a sıçrayan sayı bugün 1.744’e yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, son zamanlarda artış gösteriyor. Birkaç yeni hasta sayısı 2 binin altına düşmüyor. Son 24 saatte 2 bin 17 yeni hasta kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam hasta sayısı 361 bin 801’e ulaştı. Dün 2.091 yeni hasta kaydedilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre açıklanan tablodaki veriler asemptomatik yani belirti göstermeyen vakaları içermiyor. Sadece hasta sayıları açıklanıyor. Bu sebeple toplamda ne kadar vaka olduğu bilinmediği gibi, büyük de bir tartışma konusu.

İyileşen sayıları son zamanlarda istenilen seviyeye ulaşamıyor ve yeni hastaları geçemiyor. Son verilere göre 1.297 kişi sağlığına kavuştu.

Öte yandan önceki gün 115 bin 979, dün 113 bin 427 test yapılırken, bugün ise 112 bin 215 test yapıldı.

İşte yeni tablo:

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver