Zanka

Son dakika… 26 Ekim 2020’nin corona virüs verileri açıklandı. Yeni hasta sayıları artmaya devam ederken, ağır hasta sayıları da artıyor...

Sağlık Bakanlığı günlük tabloyu yayınladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından, “Bugün tespit edilen 2.198 yeni hasta var. Ağır ve aktif hasta sayısı artmaya devam ediyor. Salgının bölgesel tırmanışını durdurmak için birlikte mücadele etmek zorundayız. Tedbirden daha güçlü bir silahımız bugün için yok. Salgına karşı organize olalım.” uyarısını yaptı.

Uzun bir süre aynı çizgide seyreden vefat sayıları, son günlerde ne yazık ki ciddi bir artış gösteriyor. Son verilere göre 75 kişi daha hayatını kaybetti ve can kaybı 9 bin 874’e yükseldi. Dün 72 kişi hayatını kaybetmişti.

İlk olarak yüzde 9.4 olarak açıklanan hastalarda zatürre oranı, günler içerisinde geriledi. Altı gündür yüzde 5.6’da sabit kalan oran, bugün yüzde 5’e geriledi.

İlk açıklandığında 542 olarak bildirilen ağır hasta sayısı gün geçtikçe yükselmişti ancak son günlerde düşüşe geçti. Önceki gün 1.699’a, dün 1.744’e sıçrayan sayı bugün 1.780’e yükseldi.

700’lü sayılara kadar inen günlük vaka sayısı, normalleşme sürecinin yanlış algılanmasıyla yükseldi. 14 Temmuz’da yeniden binin altına gerileyen sayı, son zamanlarda artış gösteriyor. Son günlerde yeni hasta sayısı 2 binin altına düşmüyor. Son 24 saatte 2.198 yeni hasta kaydedilmesiyle birlikte, ülkemizdeki toplam hasta sayısı 363 bin 999’a ulaştı. Dün 2 bin 17 yeni hasta kaydedilmişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamasına göre açıklanan tablodaki veriler asemptomatik yani belirti göstermeyen vakaları içermiyor. Sadece hasta sayıları açıklanıyor. Bu sebeple toplamda ne kadar vaka olduğu bilinmediği gibi, büyük de bir tartışma konusu.

İyileşen sayıları son zamanlarda istenilen seviyeye ulaşamıyor ve yeni hastaları geçemiyor. Son verilere göre 1.618 kişi sağlığına kavuştu.

Öte yandan önceki gün 113 bin 427, dün 112 bin 215 test yapılırken, bugün ise 132 bin 913 test yapıldı.

İşte yeni tablo:

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver