Zanka

Corona virüs salgının merkez üssü ABD’de iki eyalette acil duruma geçildi. Alınan yeni kararlar arasında kapalı alanlar yemek yeme yasağı, eğlence mekanlarının kapatılması ve lise ile üniversitelerde yüz yüze eğitimin sonlandırılması var. Üstelik kısıtlamalar 1 ay sürecek…

ABD’de şu ana kadar 11 milyon 367 bini aşkın corona virüs vakası kaydedilirken, 251 binden fazla insan ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Son haftalarda dünya genelinde yaşanan vaka artışı, ABD’nin bazı eyaletlerini de vurdu. Michigan ve Washington eyaletlerinde sayı iki katına çıktı.

Hal böyle olunca iki eyalette de yeni tedbirler alındı. Buna göre; eyalette de restoranların kapalı alanlarında yemek yemek yasaklandı. Eğlence mekanlarının da 3 hafta kapatılmasına karar verildi.

Michigan’da tedbirler kapsamında Çarşamba gününden itibaren lise ve üniversitelerde yüz yüze eğitim sona erecek.

Washington eyaletinde ise spor salonları, sinema ve tiyatrolar ile müzeler de kapatıldı. Eyalette kısıtlamalar 1 ay sürecek.

Michigan Valisi Gretchen Whitmer, eyaletin uçurumda olduğunu ve önlem alınmaması durumunda haftada 1000 kişinin ölebileceğini söyledi.

Washington Valisi Jay Inslee ise dünü, eyalet tarihinin son 100 yıldaki en tehlikeli halk sağlığı günü olarak nitelendirdi. Inslee, pandeminin şiddetini arttırdığını ve önlem alınmaması durumunda hastanelerin ve morgların büyük bir yük altında kalacağını belirtti.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver