Zanka

Siyaset arenasında yaşanan gelişmeleri ve gündemin öne çıkan maddelerini değerlendiren Gazeteci Ali Tarakçı, hem Ekrem İmamoğlu ile Süleyman Soylu arasındaki soruşturma polemiğine hem de Suriye konusuna dair çarpıcı açıklamada ve iddialarda bulundu. Soruşturma hakkında “Soruşturma bölücülükten dolayı açılmadı diyorlardı. Gördük ki 1 sayfası sadece soruşturma üzerinden kurgulu. İçişleri Bakanı, gönderdiği bir müfettişe raporu nasıl yazması gerektiğini talimatını verebilir mi?” diyen ve hukuk vurgusu yapan Ali Tarakçı, AKP içerisinde yaşananlara ilişkin ise Erdoğan ve iktidarın, Joe Biden’ın görevi devralmasından önce masaya oturmak için koşullar hazırladığını ileri sürdü…

Zanka TV’de yayınlanan Ferit Atay’ın sunduğu ‘SorguluYorum’ programının konuğu Gazeteci Ali Tarakçı oldu.

Siyasetin gizli gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ali Tarakçı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında kısa bir süre önce yaşanan soruşturma polemiğine ilişkin şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu bir açıklama yaptı. Dedi ki; ‘Benimle ilgili soruşturma talimatını veren Süleyman Soylu’. Süleyman Soylu, ‘Müfettişe talimatı ben verdim, ben yazdırdım’ dedi. Soruşturma bölücülükten dolayı açılmadı diyorlardı. Gördük ki 1 sayfası sadece soruşturma üzerinden kurgulu. İçişleri Bakanı, gönderdiği bir müfettişe raporu nasıl yazması gerektiğini talimatını verebilir mi? Verirse, o ülkede hukuktan söz edilebilir mi? Süleyman Soylu bu talimatı verirse, siz de Türkiye’ye yeniden hukuk reformu sunumu yaparsanız, demokratik bir hukuk rejimine döneceğinizi söylerseniz, nasıl yapacaksınız? Süleyman Soylu’yla yol yürünebilir mi?”

Ali Tarakçı’nın çarpıcı açıklamaları şöyle devam etti:

* Efkan Âlâ kim? Niye geldi? Bir oyun kuruluyor. Bülent Arınç kim? Öyle bakın meseleye. Hatta Merkez Bankası’nın başına gelen. Tasfiye edilmiş ekipler bunlar. Sesi soluğu çıkmayan ekipler bunlar.

* Önümüzdeki günlerde medyada yeni bir oyun kurulursa ona da şaşırmayın. En basiti söylüyorum Cem Küçük. Ne dedi? Osman Kavala’nın, Ahmet Altan’ın, Selahattin Demirtaş’ın tutuklanmasını isteyen adam değil mi Cem Küçük? Geçtiğimiz gün attığı tweetle artık serbest bırakılması gerektiğini söyledi. Cem Küçük gibi bir adam bunu söylüyorsa, bil ki devletin tepe noktalarından bir şey duymadan bunu söylemez, bunu yazmaz.

ANKET SONUÇLARINDA ERDOĞAN

Anket sonuçlarına göre AKP’nin aldığı yüzde 37 oy oranına değinen ve bu oranın yüzde 30’unu Erdoğan’ın aldığını söyleyen Tarakçı, Erdoğan gibi tek başına yüksek bir oy oranına sahip olabilecek bir lider çıkmadığına da dikkat çekti.  

SURİYE VE JOE BIDEN

Ali Tarakçı’nın bir diğer gündeme getirdiği konu ise Suriye oldu. Suriye’deki sessizliğe dikkat çeken Tarakçı, çarpıcı iddialarda bulundu ve şunu söyledi:

“Erdoğan ve bugünkü iktidar, Joe Biden’ın 20 Ocak’ta görevi devralmasından önce koşullar hazırlıyor masaya oturabilmek için. Bahçeli aynı 2001-2002’de yaptığı gibi rest çekerse şaşırmayın. Erken seçim derse muhalefet buna hayır da diyemez.”

Peki bu koşullar neler? Son dönemde yaşanan istifalar bu koşulların getirisi mi? AKP içerisinde neler oluyor?

Hepsi ve daha fazlasını Ferit Atay sordu, Ali Tarakçı anlattı…

PROGRAMI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…



Bu içeriğe emoji ile tepki ver