Zanka

ABD’de çölün ortasında dikili olarak bulunan gizemli metal blok, dünyada geniş yankı bulmuştu. Kim tarafından ne zaman getirildiği bilinmeyen blokla ilgili, uzaylıların getirdiği bile iddia edilmişti. Şimdi ise ikinci bir şok yaşanıyor. Çünkü metal blok bir anda yok oldu. Üstelik yetkililer kendilerinin kaldırmadığını açıkladı…

ABD’nin Utah eyaletinde çölün ortasında yere dikilmiş olarak bulunan gizemli metal blok eyalette merak uyandırmıştı. Boyu 3,6 metre olan metal blok, bir helikopter tarafından fark edilmişti.

Stanley Kubrick’in 1968 yılında yönettiği “2001: A Space Odyssey” filmindeki bloklara benzerliği sebebiyle bir hayran tarafından dikildiğini tahmin edilen blok hakkında yetkililer, sosyal medya adreslerinden görüntü ve fotoğraf yayınlayarak halktan bilgi talep etmişti.

KAYBOLDU

Dünyanın konuştuğu ‘Monolit’ olarak adlandırılan ve yasadışı olarak yerleştirilen metal blok, önceki gün esrarengiz şekilde ortadan kayboldu.

Arazi İdaresi Bürosu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada metal bloğun kimliği bilinmeyen kişilerce kaldırıldığını doğruladı. Açıklamada, metal bloğun idare tarafından kaldırılmadığı belirtilirken, “Yapı uluslararası ve ulusal düzeyde ilgi gördü ve bir kişinin veya bir grubun 27 Kasım akşamı metal bloğu kaldırdığına dair raporlar aldık” ifadelerine yer verildi.

Yapılan açıklamada, "özel mülkle ilgili suçlar" yerel şerifin ofisi tarafından yönetildiği için ortadan kaybolma olayının kendileri tarafından soruşturulmayacağı da ifade edildi.

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver