Zanka

TBMM’deki bütçe görüşmeleri hararetli bir şekilde devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun terörle mücadelede yaptığı belediye vurgusu, HDP’li vekiller tarafından protestoyla karşılandı…

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde HDP tarafından ortaya atılan iddialara yanıt vermek üzere kürsüye çıktı.

Bakan Soylu, “Örgüte istihbarat sağlayan, belediye kepçesiyle çukur, barikat kazan, belediye aracıyla terörist cenazesi kaldıran, bombalı eylem yaptıran, teröristin adını cadde ve sokaklara verenlere göz yummuyoruz” dedi. Ardından PKK elebaşları Abdullah Öcalan, Duran Kalkan ve Murat Karayılan’a çok yakın bir teröristin adım adım takip edildiğini fotoğraflarla gösteren Soylu, F-16’larla operasyon düzenlendiğini söyledi.

Bakan Soylu’nun düzenlenen operasyonu anlattığı anlarda HDP’li milletvekilleri protestoya başladı ve elleriyle masaları yumrukladı.

Meclis’te tansiyonun yükselmesiyle beraber AKP’liler ve HDP’li vekiller birbirlerinin üzerine yürüdü, araya CHP’li vekiller girdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver