Zanka

Dünya korona virüs salgınında yeniden artan vakalarla mücadele ediyor. Uzun zamandır çok az vaka kaydedilen Çin’de de yeniden tehlike çanları çalmaya başladı. Pekin’deki vaka artışı nedeniyle karantinalar ve tarama testleri geri dönüyor…

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu’ndan (NCH) yapılan açıklamaya göre, Çin ana karasında son 24 saatte 10'u yurt dışı kaynaklı, 22 yeni Covid-19 vakası tespit edildi. Yurt içi kaynaklı vakaların 7’si Liaoning eyaletinde 5’i başkent Pekin'de görülürken, son 24 saatte virüse bağlı can kaybı olmadı.

Çin Komünist Partisinden yapılan açıklamada, Pekin'deki vaka artışı nedeniyle başkentteki tüm semtlerde "acil durum"a geçildiği ve virüsün görüldüğü yerleşim yerleri ve köylere giriş-çıkışların kapatılacağı belirtildi.

Son vakaların tespit edildiği Pekin'in Şunyi semtinde 800 bin kişiye korona virüs testi yapılacağı ifade edildi.

DONUK KARİDES PAKETLERİNDE VİRÜS BULUNDU

Öte yandan yetkililer, Ekvador'dan ithal edildikten sonra Hubey eyaletinin Şiangyang kentine getirilen dondurulmuş karides paketinde korona virüs tespit edildiğini bildirdi. Paketlerle temasta bulunan kişiler karantinaya alınırken, karides paketleri de mühürlendi.

ÇİN’DE KAÇ VAKA VAR?

Covid-19'un ortaya çıktığı Çin'de bugüne kadar resmi rakamlara göre 86 bin 955 vaka görüldü, 4 bin 634 kişi hayatını kaybetti. 81 bin 987 kişi ise iyileşti. Ancak bu  rakamların doğruluğu halen tüm dünyada tartışma konusu

 

 



Bu içeriğe emoji ile tepki ver