Zanka

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi” açıklamasıyla tartışma yarattı. AKP cephesinden gelen tepkilere Adalet Bakanı Abdulhamit Bakan Gül de katıldı…

Cumhuriyet gazetesine röportaj veren 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, “Eğer Menderes, 25 Mayıs 1960 günü Eskişehir’de erken seçim tarihini açıklasaydı, 27 Mayıs askeri darbesi büyük bir olasılıkla önlenebilirdi. Çünkü erken seçim kararı almış bir hükümete karşı bir askeri darbenin gerçekleştirilmesi, açıkça milletin siyasi iradesine de vurulacak bir darbe olurdu” ifadelerini kullandı.

Bu sözler erken seçim ve darbe tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Sosyal medyada gündeme yerleşen konu hakkında Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de şu açıklamayı yaptı:

“Demokratik yarışta açık ara geride kalanlar millet iradesine sırtlarını dönüp ya darbeden ya olağan dışı gelişmelerden medet umuyorlar. Daha çok beklersiniz. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'”



Bu içeriğe emoji ile tepki ver