Zanka

ABD’de Donald Trump destekçilerinin Kongre binasını basmasının ardından 4 saat süren şiddetli olaylar dünyanın gündeminde ilk sıraya yerleşti. Olaylar devam ederken Trump göstericilere polisi destekleme çağrısında bulundu ancak Trump’ın kızı Ivanka, babasına destek olmak isterken skandal bir paylaşıma imza attı…

ABD’nin başkenti Washington DC’de Kongre binasının işgali ve şiddeti gittikçe artan protestolar sırasında ABD Başkanı Donald Trump, protestoculara "Evinize dönün" çağrısı yaptı. Trump paylaşımında, “Lütfen başkent polisini ve emniyet teşkilatımızı destekleyin. Onlar gerçekten ülkemizin yanındalar. Huzurlu kalın!” ifadelerini kullandı.

Trump’ın paylaşımına destek vermek isteyen kızı Ivanka Trump, babasının tweetini alıntılarken protestocular için “Amerikan vatanseverleri” ifadesini kullanınca ortalık karıştı. Ivanka’nın tepki çeken paylaşımı şöyle:

“Amerikan vatanseverler, herhangi bir güvenlik ihlali veya kanuna karşı gelmek kabul edilemez. Şiddet eylemleri derhal son bulmalıdır. Lütfen barışçıl olun”

TEPKİLERDEN SONRA SİLDİ

Ivanka Trump, bu paylaşımını tepkilerin ardından sildi ve “Protestoculara vatansever mi diyorsun?” diye soran bir kişiye “Hayır. Barışçıl protesto vatanseverliktir. Şiddet kabul edilemez ve en güçlü şekilde kınanmalıdır” diye yanıt verdi.



Bu içeriğe emoji ile tepki ver
1